در حال بارگذاری ...
دوشنبه 24 دی 1403

دومین همایش ملی «مهارت‌افزایی، هدایت شغلی و صلاحیت حرفه‌ای در آموزش عالی کشور» برگزار شد

این مراسم با حضور مهمانان ویژه به میزبانی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشکده، دومین همایش ملی «مهارت‌افزایی، هدایت شغلی و صلاحیت حرفه‌ای در آموزش عالی کشور»، با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران، روز دوشنبه مورخ ۳۰ مهرماه در دانشگاه علم و صنعت برگزار گردید. مراسم افتتاحیه این همایش ملی، در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) و با حضور مهمانان ویژه برگزارگردید.

این همایش در سه بخش «روش‌های مشارکت دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های علمی و تخصصی در هدایت شغلی و مهارت‌افزایی»، «استقرار نظام صلاحیت حرفه‌ای در سطوح عالی اشتغال» و «انطباق و آینده‌نگری برنامه‌های درسی در راستای بازار کار»، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و ۶ مقاله از دانشگاه‌های مختلف ارائه شد.

دومین سخنران همایش،دکتر زمانی (سرپرست دانشگاه ملی مهارت) ضمن تشکر از برگزاری این همایش گفت: یکی از شاخصه‌های اصلی توسعه‌یافتگی در هر کشور، بحث مهارت و مهارت‌افزایی است و داشتن نیروی کار مهارتی که بتواند گره‌ای از مجموعه باز کند، می‌تواند شاخص توسعه لحاظ شود.

ایشان در ادامه افزود: مهمترین دلیل برگزاری این همایش، عدم انطباق بین صلاحیت و شایستگی کسب شده فرد در محیط آموزش با صلاحیت و شایستگی مورد نیاز بازار کار و راه حل پیشنهادی، فرآیندهای مهارت‌افزایی، هدایت شغلی و صلاحیت حرفه‌ای است؛ اینها مانند سه ضلع یک مثلث است که باید به هر یک هماهنگ با دیگری پرداخت، سیستمی نگاه کرد و بازخوردی گرفت که باعث ارتقای کیفیت آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی و مهارتی کشور می‌شود اما در حال حاضر، نگاه سیستمی به این سه مقوله وجود ندارد.

دکتر زمانی دلایل بیکاری فارغ‌التحصیلان را در قالب مهارت‌افزایی، نداشتن مهارت‌های مورد نیاز بازارکار، نبود سیستم مهارت‌افزایی کوتاه‌مدت مبتنی بر نیاز بازار کار، عدم اجرای صحیح دروس عملی و آزمایشگاهی، عدم به‌روز بودن سرفصل‌ها بر اساس نیازهای بازار کار، کم رنگ شدن کارآموزی و کارورزی در سرفصل‌های درسی دانشگاه‌ها، بالا بودن هزینه‌های واحدهای عملی، عدم توجه به پتانسیل‌های هر منطقه، طولانی بودن فرآیند تدوین سرفصل‌های درسی دانشگاه‌ها و تقاضای اجتماعی کاذب دانست.

دکتر زمانی در ادامه به تبیین ظرفیت مهارت‌افزایی دانشگاه ملی مهارت پرداخت و گفت: دانشگاه ملی مهارت با ۸۰۰ عضو هیات علمی رسمی و پیمانی، ۱۸۰ دانشکده و آموزشکده در ۱۲۰ شهر و بیش از ۳۴۰۰ کارگاه فنی و مهارتی، قابلیت برگزاری دوره‌های کوتاه مدت مهارت‌افزایی برای دیگر دانشگاه‌ها را دارد و اعلام نمود تا کنون با راه‌اندازی واحدهای مشاوره و هدایت شغلی در ۵ استان، به ۱۵۶۰۰ دانشجو مشاوره تا اشتغال ارائه شده است.

دکتر زمانی از مدل نوین ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه، تحت عنوان «کنسرسیوم‌ مهارت‌آموزی و اشتغال» یاد کرد و سه مدل تامین نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار در کنسرسیوم‌های سه جانبه را شامل تأمین نیروی انسانی به هنگام، تأمین نیروی انسانی شایسته و صلاحیت‌محور و تامین نیروی انسانی به صورت سفارش‌محور و بورسیه، معرفی کرد. وی با ارایه آماری از عملکرد دانشگاه ملی مهارت در راه‌اندازی کنسرسیوم‌ مهارت‌آموزی و اشتغال، گفت در این مجموعه تا کنون ۳۱۳ هزار سفارش نیروی کار داده شده است.

شایان ذکر است رئیس دانشکده ولی عصر(عج) و مسؤول پژوهش مجموعه، در این همایش حضور داشتند و توانمندی ها و آثار دانشجویان در رشته های مختلف موجود در این مرکز در کنار دیگر مراکز در نمایشگاه جانبی همایش در معرض دید حاضرین قرار گرفت.