در حال بارگذاری ...
شنبه 29 دی 1403

وبینار " نیم نگاهی به ضوابط پوشش در دانشگاه های جهان" در دانشکده فنی و حرفه ای تهران ولی عصر(عج) برگزار شد

همزمان با دهه کرامت با توجه به اهمیت مساله عفاف و حجاب وبینار کشوری با موضوع "نیم نگاهی به ضوابط پوشش در دانشگاه های جهان"ویژه کارکنان حراست، امور فرهنگی_دانشجویی دانشکده ها و آموزشکده های سراسرکشور به میزبانی دبیرخانه عفاف و حجاب( استان تهران ، دانشکده فنی و حرفه ای تهران ولی عصر (عج) ) و همکاری بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در مورخ هشتم خردادماه در دو زمان مختلف ویژه دانشکده و آموزشکده های دختران و پسران به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده ولی عصر(عج)، همزمان با دهه کرامت با توجه به اهمیت مساله عفاف و حجاب وبینار کشوری با موضوع "نیم نگاهی به ضوابط پوشش در دانشگاه های جهان"ویژه کارکنان حراست، امور فرهنگی_دانشجویی دانشکده ها و آموزشکده های سراسرکشور به میزبانی دبیرخانه عفاف و حجاب( استان تهران ، دانشکده فنی و حرفه ای تهران ولی عصر (عج) ) و همکاری بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در مورخ هشتم خردادماه در دو زمان مختلف ویژه دانشکده و آموزشکده های دختران و پسران به صورت مجازی برگزار شد.

در ابتدا فرزانه دیدارمعاون فرهنگی و دانشجویی دانشکده ولی عصر(عج) ضمن خیر مقدم به مدعوین و ابراز خرسندی از میزبانی دانشکده فنی و حرفه ای  تهران ولی عصر(عج) به عنوان دبیرخانه عفاف و حجاب دانشگاه فنی و حرفه ای خواستار ارائه پیشنهادات دانشکده ها و آموزشکده های دانشگاه فنی و حرفه ای، در راستای بهبود فعالیت ها دراین ستاد شد

سپس دکتر نیره قوی عضو هیت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، سخنران و مولف کتاب نیم نگاهی به ضوابط پوشش در دانشگاه های جهان با اشاره به ایام دهه کرامت و ولادت امام رضا علیه السلام  و حضرت معصومه سلام الله علیها، الگوپذیری از اهل بیت علیه السلام را ضروری بیان نمود. وی با توجه به رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت"یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی حجاب است و انقلاب اسلامی  پایبندی و قانونمندی به عفاف و حجاب  به عنوان یک ارزش الهی را بهبود و عینیت بخشید و این ارزش الهی را قانونمند کرد".

وی در ادامه با تشریح عفاف و حجاب به رابطه بین این دو موضوع، جایگاه و نحوه بکارگیری آن در جامعه پرداخت و قانونمندی و پایبندی به قوانین توسط افراد در راستای امنیت، رشد جامعه و ایجاد نظم در آن را مهم دانست و قانونمندی در جوامع مختلف دنیا را تشریح نمود.

در ادامه وی با اشاره به تحقیقات و کتاب خود به منظور آشنایی دانشگاهیان با انواع پوشش در دانشگاه های کشورهای آمریکا، اروپا، آسیا، آفریقا و استرالیا و همچنین مقایسه آن ها با پوشش در دانشگاه های ایران پرداخت و توضیحات تکمیلی را با هدف آگاهی، بهره گیری از تجارب و کیفیت ضابطه مندی دانشگاه های جهان در امر پوشش در دانشگاه ها و محیط علمی، آموزشی و در راستای بهبود بخشی اخلاق دانشجویی و خصوصاً بهبود وضعیت دانشجویان از جهت کیفیت ظاهری حضور، با رعایت ایجاد موازنه بین قانون و اخلاق بیان نمود.

ایشان راهکارهای لازم در محیط دانشگاهی، از قبیل برگزاری کرسی های آزاد اندیشی، قرار دادن مانیتور، معرفی ضوابط و قوانین پوششی در معرض دید دانشجویان را لازم دانسته و نسبت به همراهی و همکاری مسئولین، اساتید و کارکنان در راستای عفیف بودن دانشگاهها با ابزار مشترک قانونمندی به ضوابط  تاکید نمود.

در بخش دوم وبینار، دکتر مینو اصلانی مدرس دانشگاه و مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات دانشگاه عالی دفاع ملی با اشاره به ضوابط پوشش در دانشگاههای جهان، به تشریح نوع پوشش و قوانین، الگوهای غربی، بی بندباری و عدم ضوابط در رفتار و گفتار در دانشگاههای مختلف پرداخت و توجه ویژه به نوع پوشش دانشجویان جهت جلوگیری از افت تحصیلی را مورد تاکید قرار داد.

ایشان با اشاره به فضای جامعه، نگاه فعالانه نسبت به مساله حجاب را خواستار شد و گفت در بین همه‌ی انسان‌ها اصولی ارزشی بر جهان بینی حاکم است که محیط‌های علمی آموزشی باید دارای فضایی سرشار از امنیت خاطر، آرامش روحی و روانی متناسب با پیشرفت و ترقی و پایبندی به ضوابط پوششی را دارا باشند و ظواهر افراد نشانگر حضور در محیط فراگیری علم و دانایی، متناسب  تعالی باشد. مهم‌تر این که در هر جامعه‌ی انسانی فراتر از عقاید و باورهای الهی رعایت نظم یا قوانین بومی و اصول انسانی در اولویت قرار دارد و همه‌ی اینها با حفظ ظواهر و پوشش مناسب آسان‌تر فراهم می‌شود و باید مسئولین به فکر مرسوم نمودن پوششی متناسب با فرهنگ غنی کشور عزیزمان باشند. مینو اصلانی با ارائه مثالهای مختلف در مورد ضوابط پوشش دانشگاههای مختلف در جهان و قوانین موجود در مورد حجاب و عفاف به نکات ارزشمندی اشاره نمود.

وی راهکارهای لازم در محیط دانشگاهی از قبیل افزایش دانش رسانه ای، تهیه محتواهای لازم جهت اطلاع رسانی به دانشجویان، برگزاری کرسی های آزاد اندیشی جهت تحلیل این موضوع، برگزاری بحث های اغنایی توام با دلسوزی، تشکیل کار گروههای محتوایی، تهیه فیلمهای کوتاه از واقعیت زندگی عاملین و مروجین بی بندباری، در راستای آگاهی بخشی به دانشجویان بیان نمود.