در حال بارگذاری ...
چهارشنبه 26 دی 1403

درخشش دانشجویان دانشکده فنی و حرفه ای ولیعصر(عج) در دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند

دانشجویان رشته صنایع شیمیایی دانشکده ولیعصر با ارائه مقاله ای با عنوان "بررسی مدیریت پسماند صنعت دخانیات در دنیا" در این کنفرانش شرکت و به ارائه پرداختند

 

به گزارش روابط عمومی، دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند توسط هسته پژوهشی بازیافت و مدیریت کاربرد پسماند مواد لیگنوسلولزی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی و پژوهشکده مدیریت آب  دانشگاه محقق اردبیلی با هدف گسترش دانش در زمینه مدیریت سبز پسماند از طریق ایجاد بستری مناسب برای تبادل نظر علمی و تخصصی و ارائه آخرین یافته­‌های تحقیقاتی، برگزار می­‌گردد.

شایان ذکر است در دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند دانشجویان رشته صنایع شیمیایی دانشکده ولیعصر با ارائه مقاله ای با عنوان "بررسی مدیریت پسماندصنعت دخانیات دردنیا" در این کنفرانش شرکت و به ارائه پرداختند.

·         فاطمه سادات التجاء

·         فاطمه فیاضی

·         یاسمن محمدی نجارکلا

·         ابوعلی گلزاری (استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت)

گفتنی است، پسماند به مجموعه مواد ناشی از فعالیت‌های انسان و حیوان که به  صورت ناخواسته و یا غیر قابل استفاده دور ریخته می‌شود اطلاق می‌شود.

مدیریت پسماند مجموعه فعالیت‌ها و اقدام‌های لازم برای مدیریت زباله از زمان تولید تا دفع نهایی آن است. این  فعالیت‌ها شامل جمع‌آوری،انتقال و دفع زباله و نظارت بر اجرای قوانین مربوط به مدیریت پسماند است.

نگرانی‌­های روزافزون در زمینه تغییرات آب و هوایی، انتشار گازهای گلخانه‌­ای، تخریب جنگل‌­ها و منابع طبیعی، افزایش روزافزون حجم پسماند در نتیجه گسترش صنایع و افزایش دامنه آلودگی­‌های زیست محیطی، ضرورت به کارگیری راهکارهای دوستدار محیط­ زیست را دو چندان ساخته ­است.

یکی از راهکارهای دوستدار محیط­ زیست، مدیریت سبز پسماند است. مدیریت سبز، مدیریتی است که اندوخته‌­های علمی را با مهارت‌های تجربی می‌­آمیزد و در جهت تغییرالگوی مصرف، مصرف بهینه منابع و کاهش ضایعات، تولید محصولات سالم، پاک و باکیفیت و در نهایت بهبود محیط ­زیست می‌­کوشد و در واقع  همگرایی بیشتر مسئولیت‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی در راستای رسیدن به  توسعه پایدار است.

شاخص‌های ششگانه مدیریت سبز شامل  (انرژی، آب، پسماند، خودرو، ساختمان و تجهیزات و آموزش) می­‌باشد.

در دنیای امروز که لازمه آن پیشرفت صنایع و فناوری است، مصرف گرایی جوامع و ایجاد حجم زیادی از پسماند غیر قابل اجتناب است اما می‌توان با بهره‌گیری از راهکارهای سبز در مدیریت پسماند، آثار زیست محیطی آن را کاهش داد و حتی با بهره‌گیری صحیح از پسماند در راستای حفظ محیط زیست گام برداشت و آثار مخرب آن را به منفعت مبدل کرد .