مصاحبه با دانش آموخته کارآفرین موفق دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران ولی عصر(عج) در هفته مهارت و کارآفرینی
کارآفرین، فرصت طلب و شکارچی فرصت است. کارآفرین ریسک پذیر، آینده نگر و مهم تر از همه عمل گرا است. کارآفرینان کسانی هستند که به استقبال خطر می روند.با توجه به محدودیتهای کارهای استخدامی و دولتی و فراگیر شدن کسب و کارهای جدید، به مناسبت هفته مهارت و کار آفرینی، روابط عمومی دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران ولی عصر(عج) مصاحبه ای با دانش آموخته کارآفرین موفق ، انجام داده است.
فاطمه منصوری متولد ١٣٧٠ ورودی سال ٨٨ کارآفرین جوانی است که در رشته قلمزنی دانشکده فنی حرفه ای ولی عصر(عج) در مقطع کاردانی و رشته صنایع دستی در دانشگاه علمی کاربردی میراث ایرانیان در مقطع کارشناسی فارغالتحصیل شده است.
خانم منصوری برای ما بگویید چگونه تصمیم گرفتید به جای کار برای دیگران خودتان یک کسب و کار مستقل را شروع کنید؟
از اواسط مقطع کارشناسی این مسئله برای من پیش آمد که: در دوران تحصیل در بیشتر رشتههای صنایع دستی فعالیت داشته ام و با اکثر رشته های صنایع دستی آشنایی پیدا کرده ام، اما در هیچکدام تبحر کافی کسب نکرده ام از این رو تصمیم گرفتم در یکی از رشته ها مهارت خود را افزایش دهم.
از آنجایی که به فلز و قلمزنی علاقه داشتم و این توانایی را در خود دیدم که در این رشته موفق تر عمل خواهم نمود و رشته تحصیلی در مقطع کاردانی هم قلمزنی بود شروع به بالابردن مهارت خود در این رشته نمودم.
با کمک استاد محمد حیدری و زیر نظر ایشان شروع به یادگیری تکنیک های حرفه ای قلمزنی نمودم .
آیا برای آغاز کسب و کار یک طرح و نقشه از پیش تعیین شده داشتید؟ لطفاً کمی در این باره توضیح بدهید؟
از ابتدا رویای داشتن کارگاه مستقل را در سر داشتم و از این که بتوانم برای چند نفر کارآفرینی و ایجاد درآمد نمایم برایم لذت بخش بود.
ولی در ابتدا می بایست دررشته مورد نظرخود( قلمزنی)مهارت لازم راکسب نموده؛ سپس به مطالعه کتابهای متعددی بر مبنای مدیریت کارگاه و کارآفرینی پرداختم.
برای راهاندازی این کار چه مقدار سرمایه نیاز پیدا کردید؟
برای خرید برخی وسایل مورد نیاز وحضور در دوره های قلمزنی و کسب مهارت نیاز به سرمایه اولیه بود که در سال ٩٢ با حمایت خانواده و هزینه کمتر از یک میلیون تومان این امور صورت پذیرفت.
از نظر من مهمترین سرمایه پشتکار، علاقه و اشتیاقی بود که در یادگیری این مهارت خداوند نسیبم کرده بود که بر تمام چالش ها فائق آمده و راه خودم را تا رسیدن به هدف اصلی ادامه دهم.
شیرینترین و تلخترین خاطره کاری شما چه بوده است؟
در راه رسیدن به این هدف روزهای شیرین بسیاری را پشت سر گذاشتم، یکی از شیرین ترین روزها زمانی بود که اولین کارخود را به فروش رساندم و به یمن داشتن احساس موفقیت وصف نشدنی خود برای تمام دوستانم بستنی خریدم؛ و حالا بعد چند سال به اتفاق همسرم مشغول خلق و تولید محصولات با برند سیتوپلاس هستیم و با اندیشیدن به آن روزها لبخند می زنم و خدارا شاکرم به خاطر پشتیبانی پدر و مادرم وهمراهی همسرم که نه تنها مانع من نشند بلکه پله ای برای رشد و ترقی من در این راه بودند. درحال حاضر به همراه همسرم خانوادگی در این رشته فعالیت می نماییم.
از خداوند سپاسگزارم که روز تلخی نداشتم اما روزهای سختی را گذراندم به طور مثال: زمانی که سفارشی داشتم که عدم توانایی در جذب نیروی ماهرباعث شد به اتفاق همسرم روزانه به مدت ١٤ ساعت قلمزنی کنیم تا بتوانیم در زمان مقرر کار را تحویل دهیم.
اگر مجبور میشدید دوباره همین کار را از ابتدا شروع کنید آیا این کار را به همین روش انجام میدادید؟
اگر مجبور به شروع کار از ابتدا می شدم سعی می کردم مهارت های مربوط به کسب و کار و کارآفرینی را همراه با مهارت قلمزنی باهم بیاموزم.
در زمان کاردانی واحدی به نام کار آفرینی وجود داشت که به صورت تئوری و نامفهوم بیان می شد و اگر دوباره به عقب برمی گشتم از ریاست محترم دانشکده ولی عصر(عج) درخواست می نمودم که به این امر توجه ویژه ای داشته باشند چرا که مشکل تمامی همکاران و همسن و سالان من، نداشتن اطلاعات از بازار و کار آفرینی می باشد و این موضوع توانسته است به ازبین رفتن این رشته های اصیل دامن بزند چراکه اشخاص به دلیل نداشتن مهارت در امر بازاریابی و فروش محصولات با شکست مواجه شده اند و به همین علت ترجیح داده اند از این رشته دست کشیده و به دنبال کارهایی با حقوق ثابت بروند .
به عنوان یک کارآفرین، چه چیزهایی را در این مدت بدست آوردهاید که شما را از کارآفرین بودن راضی میکند؟ به عبارت دیگر مزایا، ریسکها و ... کارآفرینی کدامند؟
کارافرینی اصلا کار راحتی به شمار نمی آید و من هنوز خود را کار آفرین نمی دانم چرا که بیشتر سعی می کنم در زمینه مهارت آموزی تلاش نموده و سرمایه گذاری نمایم.
در آرزوی کارآفرینی در سطح جهانی هستم و معرفی فرهنگ و اصالت ایرانی انگیزه من برای دست نکشیدن از این کار است و برای این کار مطالعه و تحقیق نموده و از همه مهمتر سعی و تلاش می نمایم تا به صورت مستمر بیاموزم.
تحصیل در دانشگاه فنی و حرفه ای چه میزان در موفقیت شما تاثیر گذار بوده است ؟
دانشگاه فنی و حرفه ای ولی عصر(عج) اولین سکوی من برای پرتاب بود و آنچه در دانشگاه آموختم مرا برای یک سفر طول و دراز محیا ساخت.
آشنایی با استادان ماهر و برجسته که با وجود گذشت 10 سال از زمان فارق التحصیلی همچنان با ایشان در تماس بوده و از تجربیات و مهارت های بیشمار ایشان بهره مند می شوم آغازی برای این راه بود.
توصیه شما برای افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در این دانشگاه وکارآفرینی دارند چیست؟
توصیه من به دوستانی که تمایل دارند در دانشگاه فنی حرفه ای تحصیل کنند این است که: از تمامی لحظاتی که به کسب مهارت می پردازند استفاده نموده و از استادانی که از تمام توان خود مایه گذاشته و کلیه هنر و دانشی را که دارند بی کم و کاست ارایه می نمایند بهرمند شوند و با پشتوانه مهارت های خودشان سرمایه گذاری نمایند، چرا که سرمایه گذاری برروی تواناییها و مهارت های خود همیشه موجب پیشرفت جامعه، سود دایمی و بالا رفتن سرمایه های هنری و ملی کشور عزیزمان می گردد.