باز سازی بخشی از کتیبه کوفی مدرسه غیاثیه خواف برای اولین بار توسط دانشجوی دانشکده ولی عصر (عج)
مدرسه غیاثیه خرگرد خراسان آخرین بنای اوج مکتب "رازی" سلجوقی و اولین بنای چهار ایوانی جهان است که در سال ۸۴۸ هجری قمری به همت احمدبن اسحاق و توسط قوام الدین و غیاث الدین شیرازی ساخته شد که تنها ۶۰ سال پس از ساخت بدلیل بی اعتنایی و تعصب حکومت صفوی متروک و رو به ویرانی نهاد.این کتیبه از نمونه های منحصر بفرد و تکرار نشدنی کالیگرافی کوفی در اوج معماری رازی سلجوقی است که متاسفانه غیر از چند عکس از حدود صد سال پیش چیزی از آن به جای نمانده است.
به گزارش روابط عمومی دانشکده ، خانم سبا موسی زاده دانشجوی گرافیک دانشکده با راهنمایی استاد همایون مقدس اقدس تلاش فراوانی برای احیا هرچه نزدیکتر به اصل و فرم سه بعدی کتیبه انجام داده است . قابل ذکر است نمونه موجود در موزه ملی به هیچ وجه با حالت اولیه نزدیک نبوده و لایه ها و ظرافت بسیاری ازآن سلب شده است.ثبت نمونه مشابه این اثر در مکتوبات قبلی مشاهده نشده و قابلیت ثبت ملی آن در اسناد جهانی وجود دارد.
به دلیل جدیت و دقت اجرایی فوق العاده ای که درآن به کاررفته چه از لحاظ نزدیکی مواد و مصالح و چه از لحاظ کاراکتر حروف و طراحی آن ، این اثر زیبا نزدیکترین نمونه ای است که امروز از اصل آن اثری به جا نمانده است.
این ماکت اولین تلاش برای بازسازی دقیق و بر اساس تصاویر بجامانده از کتیبه کوفی این شاهکار باشکوه و بی بدیل هنر ایران صورت گرفته است که خانم موسی زاده این اثر زیبا را به دانشکده ولی عصر عج اهدا نمودند و هم اکنون در اتاق شورا جهت بازدید همگان نصب گردیده است.