انتصاب خانم دکتر صباحی به عنوان مسوول ارزیابی کمیته بانوان جشنواره امام رضا (ع)
به گزارش روابط عمومی دانشکده، سومین جلسه "شورای سیاست گذاری جشنواره ملی دستاوردهای دانشگاهی در کار آفرینی روستا"در تاریخ 29 دیماه در دانشکده شریعتی باحضوررییس دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران ولی عصر(عج)و مهندس ناصرزرگر (معاون محترم سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور)، مهندس کامران کلانی (مدیرکل محترم امور فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور)، دکتر ایرج گودرزنیا (ریاست محترم هیئت مدیره انجمن فناوریهای بومی ایران)، مهندس حاجی شیزری (مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع دستی ایران)، دکترسید اکبرکساء (مدیرعامل و رییس هیئت مدیره مؤسسه خیریه امام علی (ع، دکتر بهمن حاجی پور (عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)، فاطمه فکوریان (مشاور و مسئول امور بانوان خانواده فرمانداری ویژه شهرستان ری)، نسیم قدس (رییس اداره آموزش دفتر توسعه کار آفرینی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، مرجان آقاجانزاده هوشیار (عضو هیئت مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین و عضو هیئت مدیره اتاق مدیران زن کشور)، سیده مینا رییس زاده (دبیر شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی کارآرفینی وزارت آموزش و پرورش)، اکرم السادات میرباقری (مسئول اداره کار آفرینی وزارت جهاد کشاورزی) برگزار شد.
در این جلسه راجع به اهداف کریدور کار افرینی بحث و گفتگو شد و سپس نحوه اجرای پنلهای تخصصی جشنواره و کارگاههای آموزشی به تفصیل مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
در این جلسه خانم دکتر صباحی رییس دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران ولی عصر(عج)، به عنوان مسوول ارزیابی کمیته بانوان جشنواره امام رضا(ع) منصوب شدند.
سومین جلسه "شورای سیاست گذاری جشنواره ملی دستاوردهای دانشگاهی درکارآفرینی روستا"در تاریخ 29 دیماه در دانشکده شریعتی با حضور مهندس ناصرزرگر (معاون محترم سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور)، مهندس کامران کلانی (مدیرکل محترم امور فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور)، اعضای کمیته علمی و برخی از ارگانها و سمن ها و مراکز دانش بنیان برگزار شد.
بعد از تلاوت قران کریم خانم دکتر مهاجرانی؛ ریاست جشنواره شروع به ایراد سخنرانی کردند و فرمودند: یکی از موضوعات مهم در بخش زنان؛ کارآفرینی در روستا می باشد. که باید در این زمینه بستر مناسبی فراهم آید. محور اصلی این نشست در مورد کریدور کارآفرینی و نحوه اجرای پنلهای تخصصی با رویکرد علمی است و ما میخواهیم در این جلسات در مسیر کارآفرینی و ترویج علم و فن آوری گام برداریم.
ایشان در ادامه صحبتهایشان به این نکته تاکید داشتند که هدف جشنواره و این جلسات توانمندسازی کارآفرینی روستائیان در جامعه است و چه بسا باید بیشتر بر این مسئله تاکید کرد و دانشگاهها باید در این زمینه تاثیر گذار باشند ؛ از جمله مسائل مهم در این زمینه شناسایی فرصت های کسب و کار و احیاءکردن هنر و صنایع دستی از یاد رفته است تا بار دیگر رونق به اقتصاد کشور باز گردد.
محورهای جشنواره در سه بخش: پژوهشی؛ کریدورو بخش جنبی است.
1- در بخش پژوهشی؛ انتظار می رود؛ مقالات و طرحهای پژوهشی با موضوعات و محورهای جشنواره از دانشجویان و صاحبان علم با کیفیت بالا جمع اوری و سپس داوری گردد.
2- کریدور: در کریدور نیز قرار است بستری را فراهم نماییم که افراد؛ چه صاحبان ایده و چه افرادی که ایده ندارند در این زمینه توانمند شوند. کریدور میتواند ایده را به تولید انبوه و کار برساند و منجر به تجاری سازی ایده شود.
3- بخش جنبی: در این بخش کارگاههای آموزشی را با محوریت توانمند سازی کار افرینان روستایی داریم.
خانم دکتر مهری چنگی آشتیانی؛ دبیر اجرایی جشنواره؛ ضمن عرض خوشامدگویی به میهمانان در جلسه فرمودند؛ که انشالله این نشست ها و گفتگوها به نتیجه عملیاتی برسد و برای توانمند سازی بانوان روستایی مفید واقع شود؛ ایشان پیشنهاد کردند خوشه های کسب وکار شناسایی گردد وروی آن کار جدی صورت گیرد سپس فرمودند گروه تلگرام برای پیشنهادات مربوطه در این جشنواره تنطیم شده که مقررشده دوستان در این فضای مجازی فعالیت داشته باشند؛سپس نحوه واگذاری غرفه را مطرح کردند که مقرر شد روزانه پنجاه هزار تومان برای اجاره غرفه دریافت گردد. ایشان خواهش کردند تمامی اعضای شرکت کننده تبلیغ وسیعی را در سایت و کانالهای مربوطه انجام دهند.
آقای حاجی پور؛ عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی: اجرای کریدور کارافرینی بسیار موثر است و نقطه قوت این جشنواره است فقط باید ببینیم انگیزه توانمندسازان و تسهیلگران برای خدماتی که به صاحبان ایده می دهند چیست؟ و این انگیزه چقدر است؟
مشکل اساسی عدم همگرایی میان متقاضی و توانمندسازان وتسهیلگران است واین معضل باید حل گردد.
ضمن این که بحث کار افرینی روستایی فقط دغدغه دانشگاهی نباشد و دغدغه ها برای کل سازمانها باشد و بعد از جشنواره هم استمرار یابد.
آقای دکتر کساء؛ مدیر عامل و رئیس هیت مدیره خیریه امام علی (ع) فرمودند: تمامی پایان نامه ها و مقاله ها پژوهشی و کاربردی باشد صرفا فقط مبانی نظری نباشند و فقط نوشته های روی کاغذ نرود و هدف حل مشکلات و ارایه راهکار برای از بین بردن موانع پیش روی باشد و شبیه سازی کردن مثل اسنپ یا تغییر در فضای کارآفرینی و شتاب دهنده ها باشد.
سرکار خانم فکوریان؛ مشاور و مسئول امور بانوان فرمانداری شهرستان ری فرمودند : حمایت ایده ها از روستا باید صورت گیرد بعنوان مثال: تولید ماهی تزئینی با ژن خاص که به حمد خدا به حوزه کارآفرینی رسیده و در این زمینه نیاز به حمایت مالی دارد.
سرکار خانم دکتر صباحی؛ رییس دانشکده فنی ولیعصر(عج): اردوهای جهادی که غالبا در زمینه عمران و درمان انجام میشود. در یک مدل کوچک این اردوهها برای شناسایی توانمندیهای روستاییان می تواند انجام گیرد.
آقای مهندس زرگر؛ معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری فرمودند: کشور ما در کار تیمی و گروهی ضعیف عمل کرده و نگاه سیستمی نبوده است و خروجی های ما غیر معنی دار است و یکی از برکات این جلسات و نشست مرکزی حل این معضل است.
ایشان سپس فرمودند خروجی این جشنواره می تواند راهنمایی باشد برای مسولین اجرایی در حوزه برنامه ریزی کشور.
تا قبل انقلاب صنعتی سرمایه جوامع آب، زمین و جنگل بوده و بین غنی و فقیری اختلاف چندانی نبود تمام این اتفاقات بعد انقلاب صنعتی پیش آمد.
آقای دکتر گودرزنیا؛ عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف فرمودند: مراسم آئینی باید به روز بشه و ایجاد حس
خودباوری و خود اتکایی ملی انجام گیرد و زنده کردن تمامی آئین ها و هنرهای بومی که هرچه ما داریم باعث افتخار ماست و باید بنام خودمان ثبت گردد.
در پایان خانم دکتر مهاجرانی مطالب مطروحه را جمع بندی نموده و از حضار محترم درخواست کردند گزارش عملکردهاشون را به دبیرخانه بفرستند تا مستندسازی صورت گیرد.