در حال بارگذاری ...
سه‌شنبه 25 دی 1403

انضباط مالی، مدیریت هزینه‌ها و درآمدزایی:
سخنرانی ریاست دانشگاه در اجلاس روسای دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای کشور

 

به گزارش اداره کل روابط عمومی، دکتر مسعود شفیعی عصر روز چهارشنبه مورخ 30/04/95 در نشست سراسری رؤسای دانشکده  و آموزشکده های فنی و حرفه‌ای کشور عنوان کرد: در این گردهمایی ها بایستی هم‌ فکری و همدلی و مشارکت پیش بیاید تا مسوولین مراکز تجربیات و امکانات مختلف خود را به اشتراک بگذارند.
وی افزود: عدم هماهنگی فی ما بین مراکز  مانع حرکت توسعه دانشگاه می شود ولو اینکه کارهای خوب دیگری اتفاق افتاده باشد بازهم به ضرر دانشگاه است و این اولین کاری است که باید در این نشست بررسی و تبادل نظر شود.
شفیعی ادامه داد: ما امسال را با شعار انضباط مالی، مدیریت هزینه‌ها و درآمدزایی آغاز کرده‌ایم که اگر این سه شاخص عملی شود موفقیت به سزایی به دست خواهد آمد.  
وی تصریح کرد: برخی از  مشکلاتی که ما در دانشگاه فنی و حرفه‌ای داریم به خاطر عدم رعایت انضباط مالی است اگر انضباط مالی رعایت شود خیلی از مشکلات برای ما اتفاق نمی‌افتد.
وی تشریح کرد: خیلی وقت‌ها کارهای خوبی در مراکز ما صورت می‌گیرد اما به دلیل کمبود بودجه دیگر آن کارها ادامه پیدا نمی‌کند اما اگر بحث درآمد زایی رونق پیدا کند دیگر با این مشکلات مواجه نخواهیم شد.
شفیعی با بیان اینکه سال گذشته با ابلاغیه سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه‌ای به مراکز تحت مدیریت خود مبنی بر ضرورت استفاده از تولیدات داخلی خاطر نشان کرد: با خرید 280 میلیارد ریال لوازم و تجهیزات تولید داخلی، 80 میلیارد ریال صرفه جویی برای دانشگاه داشته ایم.
 شفیعی تبیین کرد: ما در تلاش هستیم تا مقطع کارشناسی پیوسته فنی و حرفه ای را در دانشگاه فنی حرفه‌ای افزایش دهیم اما کارشناسی در این مرکز علمی  با سایر دانشگاه ها متفاوت خواهد بود. به گفته رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای، در برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه کشور تصویب شده بود که حدود 40 درصد دانشجویان ایران باید به عنوان تکنیسین تربیت شوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر افزود: ایران کشوری در حال توسعه محسوب می‌شود که صنعت آن بیشتر سخت افزاری و کارخانه‌هایش هم وارداتی است که پایان دادن به این وضع، افزایش تربیت نیروی انسانی ماهر و به اصطلاح «آچار به دست» را ضروری کرده است. این نیروها همان تکنیسین‌هایی هستند که دوره‌های 2 ساله کاردانی را با موفقیت گذرانده‌اند. تربیت این نیروها در نظام کلاسیک آموزشی کشور، بر عهده دانشگاه فنی و حرفه‌ای است وظیفه آموزش‌های غیرکلاسیک را سازمان فنی و حرفه‌ای وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم با سایر دانشگاه‌ها موازی کاری کنیم، ادامه داد: به این نتیجه رسیدیم که دوره‌های جدید دو ساله برای تکنیسین شدن کافی نیست برای همین دوره کارشناسی فنی و حرفه ای را طراحی کرده ایم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور تصریح کرد: بنا داریم رشته‌های کارشناسی فنی‌و حرفه‌ای را با کیفیت دانشگاه‌های مشابه در کشورهایی مانند آلمان و اتریش ارتقاء دهیم تا دانشجویان‌ به مهارت‌های سطح بالای فنی‌وحرفه‌ای دست یابند.
شفیعی با بیان اینکه هنرجویان کار و دانش و هنرستانی‌ها پیش از این 11 سال درس می‌خواندند و هم اکنون مدت تحصیل آنان به 12 سال افزایش یافته است. همچنین در 3 سال گذشته فارغ‌التحصیلان کار و دانش و هنرستان‌ها به صورت غیررسمی می‌توانستند در برخی از مؤسسه‌های آزاد و غیرانتفاعی هم ادامه تحصیل بدهند که کار درستی نبود، زیرا موجب در هم تنیدگی و اختلاط غیرمنطقی نظام‌های مهارتی می‌شد، اما در حال حاضر فقط دانشگاه فنی و حرفه‌ای را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند، که به نفع خودشان و نظام آموزش‌های مهارتی کشور است.
دکتر شفیعی با اشاره به تجدید حیات نظام آموزشی 3ـ3ـ6 سال‌های گذشته و این که هنرستانی‌ها هم باید 12 سال درس بخوانند، ادامه تحصیل آنان در دانشگاه فنی و حرفه‌ای را یادآور می‌شود و می‌گوید: به این ترتیب هنرستانی‌ها تحصیل در نظام مهارتی را دنبال می‌کنند و از اختلاط غیرعلمی نظام‌های کلاسیک و مهارتی، پیشگیری به عمل می‌آید.
وی بیان داشت: در کشورهای پیشرفته به ازای هر 5 نفر تکنیسین کاردان، یک کارشناس وجود دارد که در کشور ما این نسبت برعکس است. حال آن که حتی یک تکنیسین ماهر و مؤثر در چرخه اقتصادی کشور، بهتر از فارغ التحصیل دکتری است که جایگاهی در بازار کار ندارد.
وی با تأکید بر ضرورت اعطای مجوز تأسیس رشته‌های جدید تحصیلی به دانشگاه فنی و حرفه‌ای از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری،می‌افزاید: به دلیل سرانه‌ای نبودن بودجه، دانشگاه فنی و حرفه‌ای سالانه با 50 تا 100 میلیارد تومان کسری بودجه مواجه است که برای به روز شدن تجهیزات قدیمی و جذب هیأت علمی مورد نیاز، افزایش بودجه دانشگاه فنی و حرفه‌ای ضرورت دارد.
در پایان رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای افزود: معاونت دانشجویی و معاونت فرهنگی دانشگاه با یکدیگر ادغام شدند و معاونت جدیدی برای نظارت بر بودجه و توسعه راه‌اندازی شده است.