در حال بارگذاری ...
دوشنبه 24 دی 1403

عناوین پیشنهادی آقای دکتر احمد حلاجی ثانی

یک-  بررسی تاثیر حضور نانو ذرات اکسید فلزی رو ی خواص ترمو فیزیکی نانو سیال( ظرفیت گرمایی؛ دانسیته؛ ویسکوزیته و ضریب هدایت حرارتی) .
این پروژه علاوه برکار تحقیقاتی به بررسی مدل های قبلی که محققین بدست آورده اند نیز می پردازد. در نهایت مقدار ضریب انتقال حرارت جابجایی نیز با توجه به عددهای اصلاح شده محاسبه می گردد. 
دو- بررسی روش های استخراج آلژینات از جلبک قهوه ای دریای عمان.
جلبک ها در دوره رشد خود مواد باارزشی نظیر اسیدهای چرب امگا3؛ برخی داروهای سنتزی و... تولید می نمایند. آلژینات ماده ای است که در جلبک های قهوه ای تولید می شود. جلبک قهوهای به مقدار لازم تهیه شده ودر آزمایشگاه م.جود است. با انتخاب روش مناسب به بررسی  روش استخراج آن به صورت عملی پرداخته می شود. این ماده کاربرد زیادی به عنوان روکش در دندان پزشکی و مواد غذایی دارد. قیمت این ماده کیلویی بالغ برسه ملیون تومان می گردد.
سه- بررسی روش های استخراج پلی فنل از برگ درختان( گردو یا زیتون ...).
پلی فنل در فرمولاسیون ترکیبات  نرم کننده پوست دست یا صورت استفاده می شود ( کرم جوان کننده). تولید کارگاهی یا صنعتی در ایران ندارد. با توجه به مصرف بسیار بالای آن و داشتن مواد خام در اکثر نقاط ایران؛ انتظار میرود با تحقیق بر روی روشهای صنعتی استخراج آن و بهینه سازی شرایط؛ دانش فنی تولید آن تهیه ودر اختیار سرمایه گذاران گذاشته شود. البته این ماده در ترمیم زخم ها و بهبود سیستم ایمنی بدن نیز نقش دارد.
چهار- بررسی روش  تولید هیدرو کینون.
پنج -   طراحی مبدل های حرارتی صفحه ای با بار حرارتی زیاد.
اگرچه تاکنون مبدل های گرمایی پوسته و لوله بیشترین کاربرد رادر صنایع شیمیایی یافته اند. اما قیمت آنها بالا بوده ودر بعضی کاربرد ها نظیر صنایع غذایی؛ صنایع گرمایش یا سرمایش حانگی و اداری احتیاج به شرایط دما و فشار خیلی بالا نمی باشد. از این رو مبدل های گرمایی کوچکتر با قیمت کمتر و کارایی بالاتر احتیاج می باشد.
در این طرح؛ انواع مبدل های حرارتی  صفحه ای بررسی شده و ضرایب انتقال حرارت در دو بخش داخل و خارج به دست آمده و یک نمونه طراحی صورت می گیرد.
شش-  بررسی مدل های مختلف سینتیکی و ایزو ترم های دو و سه پارامتری جذب سطحی یون های فلزات سنگین.
مدل های مختف سینتیکی (تابع زمان) و ایزو ترمهای تعادلی برای جذب سطحی فلزات سنگین تاکنون پیشنهاد شده است.داده های تعادلی جذب در برخی جاذب ها بر اساس آزمایش های قبلی که توسط دانشجویان این جانب انجام شده است موجود می باشد. مدل های ختلف با روش های ریاضی مورد ارزیابی قرار می گیرند. لازم است که برای این کار حتما تسلط مناسبی بر برنامه نویسی و ریاضی داشته باشید.
هفت-  بررسی زیست تخریب پذیری سورفاکتانتهای آنیونی در بیوراکتور.
 سور فاکتانتها در مواد شوینده صنعتی و خانگی نقش اساسی دارند. حضور این مواد در پسابها و وارد شدن آن ها به خاک موجب آلودگی منابع آبهای زیر زمینی و هم چنین خاک ها می شود. امروزه با استفاده از میکروارگانیسم ها نظیر باکتری ها؛ سورفاکتانتها از محیط پاکسازی می شوند. در این طرح سینتیک واکنش های منجر به حذف یا تغییر ماهیت سورفاکتانتها بررسی می شود.
هشت- بررسی ترکیب شیمیایی  پساب کارخانه زیتون  و ارایه راهکارهای مناسب برای حذف مواد آلاینده.
دانه های گیاه زیتون دارای مواد آنتی اکسیدان می باشد و به همین دلیل مصرف این مواد به مردم توصیه می گردد. از طرفی در فراوری و روغن کشی از دانه های زیتون پسابی تولید می شود که حاوی مواد آلاینده نظیر ترکیبات فنلی می باشد. پساب کارخانه های روغن گیری از زیتون را می توان به روش های مختلف به صورت سازگار برای محیط زیست تبدیل کرد. در کشور ما در برخی نقاط نظیر رودبار؛ طارم ؛ گرگان و .. این کارخانه ها فراوان است و مشکل پساب به تدریج در حال رشد می باشد. با تهیه نمونه ای از پساب ها و تعیین ترکیب شیمیایی آن ؛ راه های مختلف حذف ترکیبات آلاینده آن بررسی میز گردد.
نه – روش های عملی اندازه گیری ضریب هدایت گرمایی جامدات در دما های بالا.
برای اندازه گیری ضریب هدایت گرمایی جامدات از دو روش استاندارد استفاده می شود:
الف- روش های استاتیکی که مشابه آنچه که در آزمایشگاه انتقال حرارت دیده اید می باشد. نمونه جامد در شکل خاص در دستگاه گذاشته می شود. شرایط انتقال حرارت یک بعدی برایش فراهم می شود. با اندازه گیری دما در شرایط پایدار مقدار ضریب هدایت محاسبه می گردد.
ب- روش های دینامیکی که در این روش تغییرات دمای جامد برحسب زمان در پاسخ به یک تغییر پله ای در مقدار گرمای ورودی اندازه گیری می گردد. تغییرات دما با ضریب نفوذ گرمایی و سپس به ضریب هدایت بستگی دارد.
دربسیاری از کاربردها نظیر عایق بندی کردن کوره ها یا قطعات هواپیماها و موشکها ؛ دمای بالا بکار می رود. لازم است که تغییرات دمای قطعات کنترل شده باشد. پس نیاز به دانستن ضریب هدایت آنها می باشد. در این طرح روش های عملی اندازه گیری ضریب هدایت حرارتی در ماهای بالای هزار درجه سانتی گراد بررسی می شود.
ده- مدل سازی خوردگی فلزات در محیط های اسیدی.
خوردگی فرایندی است که با حضور اکسیژن ؛ آب؛ ترکیبات فلزی و.... در محیط صورت می گیرد. سرعت انجام خوردگی به قدری کند است که گاه تا سال ها طول می کشد. برای بررسی آزمایشگاهی خوردگی نیاز است تا با شبیه سازی فرآیند در شرایط تسریع شده در زمان بسیار کوتاه تری نتیج خوردگی اندازه گیری شود. برای این کار روش های مختلفی پیشنهاد شده است. در ای طرح روشها و مدل های مختلف آزمایشگاهی اندازه گیری خوردگی فلزات در محیط های اسیدی بررسی می شود.
یازده- بررسی عوامل موثر بر عملکرد مواد فعال سطحی( سور فاکتانتها)  در ازدیاد برداشت از چاههای نفت خام.
همان طور که می دانیم نفت خام در ابتدا در اثر فشار بالا ی خود از عمق زمین به سطح حرکت میکند. همزمان با برداشت از چاههای نفت خام از فشار چاه کاسته می شود. واضح است که  شدت تولید از حد خاصی نباید کمتر شود. برای افزایش بیشتر در ابتدا گاز تزریق می گردد. با انجام این کار تا شصت در صد نفت خام گرفته می شود. برای گرفتن باقی مانده نفت خام  سنگین باقی مانده باید از مواد فعال سطحی یا موادی که باعث افزایش تر شوندگی می شوند استفاده کرد. در این طرح به بررسی عملکرد سورفاکتانتها در چگونگی افزایش برداشت از چاههای نفت پرداخته می شود.
دوازده- مدل سازی و شبیه سازی  و کنترل کوره ی دوار سیمان.
سیمان که از مخلوط آهک و سیلیس با طی مراحل مختلف حرارت دهی و رطوبت گیری ساخته می شود. یکی از اصلی ترین مراحل کوره دوار سیمان می باشد. در این طرح ابتدا مراحل ساخت سیمان بررسی می شود. واکنشهای شیمیایی و فیزیکی ساخت تهیه می گرددد. ضرایب انتقال حرارت و مشخصات دینامیکی نظیر سرعت جریان ها تهیه شده و سپس کوره دوار  شبیه سازی می گردد.
سیزده – بررسی روشهای مختلف احیای کربن فعال آلوده به فنل.
کربن فعال جاذبی است که در اکثر فیلتر های موجود در هوا کش های صنعتی؛ یخچال ها؛ تصفیه آب و.. استفاده می شود. این جاذب پس ازمدتی از مواد آلاینده اشباع می شود. روشهای مختلفی برای احیای جاذب وجود دارد که معروفترین آنها احتراق است. در این طرح به بررسی مزان و ظرفیت جاذب کربن فعال پرداخته می شود.
چهارده - جداسازی میکروارگانیزم ها و بهینه سازی شرایط حذف کروم شش ظرفیتی از پساب های صنعتی.
آلودگی به فلزات سنگین که در ساخت قطعات فلزی و اسیدها و ... ایجاد می شود باعث تحریکات عصبی شدیدی می شود. این فلزات در بدن موجوداتزنده تجمع یافته و دفع نمی شوند. در این  طرح؛ روش های مختلف جداسازی کروم از پساب ها بررسی می شود. جاذب های مختلف معرفی می گردد.
پانزده – مدل سازی ریاضی فرایند خشک کن انجمادی.
در خشک کن انجمادی در شرایط دما و فشار کمتر از نقطه سه گانه آب؛ قطعات جامد منجمد قرار داده می شود. رطوبت جامد در اثر فرایند نفوذ مولکولی در جامد از آن گرفته می شود.ضرایب انتقال به دلیل تغییر ضخامت قطعه جامد و تغییر دما در طی فرایند خشک کردن تغییر می کند. در این طرح ابتدا معادله دهای دیفرانسیلی انتقال جرم و حرارت نوشته شده و سپس این معادله ها به فرم قابل حل عددی در می آید. لازم است که دو دانشجو روی این طرح کار نموده و از استاد مشاور برای حل عددی و محاسبه ضرایب انتقال نیز استفاده گردد.
 شانزده – جداسازی هلیوم و هیدروژن از گاز طبیعی به روش غشایی.
گاز طبیعی حاوی حدود یکدهم در صد گاز هلیوم می باشد. با استفاده از غشا های مناسب می توان غلظت گاز هلیوم را به حدی رساند که قابل استفاده صنعتی باشد. در حال حاضر گاز هلیوم در کشور ما وارداتی است.
هفده – بررسی سینتیکی تولید بیو دیزل از منابع گیاهی.
بیودیزل در میکرو ارگانیسم ها و جلبک های آبهای شور و شیرین در اثر مصرف مواد کربن دار تولید می شود. اکثر فاضلابها؛ پسماند گیاهان؛ پسماند و پساب کارخانه های مواد غذایی و حتی دود کارخانه ها حاوی مواد کربنی می باشد. با مصرف این مواد چربی مناسب در بدن میکرو ارگانیسم تا پنجاه در صد وزن بدن آنها ذخیره می گردد.در این طرح واکنشهای منجر به تولید بیودیزل مورد بررسی قرار می گیرد.